27 Haziran 2014 Cuma

Robusta Kahve Markasi İçimi Nasıl Yapilmali

Robusta Kahve (Coffea canephora) Nasıl Pişirilir Ne İle İçilir

Robusta kahve, arabica kahveye kıyasla daha alçak coğrafyalarda (0 ila 600 metre arasında) yetişir.

Çiçeklerini düzensiz olarak açar ve yaklaşık bir yılda meyveleri olgunlaşır. Ancak asitliği daha yüksek olan robusta, arabicanın neredeyse 2 katı daha fazla kafine sahiptir.

Zorlu hava koşullarına ve kahve bitkisini etkileyen hastalıklara karşı dirençli olduğu için üretimi arabicaya kıyasla çok daha rahattır. Üretimdeki bu ucuzluk ve yüksek kafein miktarı nedeniyle arabicaya göre daha ucuza satılır. Bu nedenle, son yıllarda giderek daha çok üretilmeye başlanmıştır.


Robusta kahvesi üretimi özellikle Vietnam'da son dönemde inanılmaz boyutlara ulaşmış olup; üretimdeki bu artış nedeniyle kahve harmanlarında kullanılan ucuz robusta miktarı büyük artışlar yaşamıştır. Kahveseverler bu durumu şiddetle eleştirmektedir.

En yaygın olan türleri Java-Ineac, Nana, Kouliou ve Congensis'tir.

0 yorum:

Yorum Gönder