27 Haziran 2014 Cuma

Arabica Kahve İçimi Faydaları ve Zararları

Arabica Kahve (Coffea Arabica) Nasıl Pişirilir Ne İle İçilir

Kısaca "Arabica Kahve" olarak bilinen bu tür, ilk olarak Etiyopya'da üretilmiştir. Dağlık platolar ile volkanik arazilerde yetişen arabica, 800 ila 2000 metre arası yükseklikleri sever. Çiçeklendikten 9 ay sonra meyveler olgunlaşır ve hasada uygun hale gelir. Dünya kahve üretiminin yaklaşık yüzde 70'lik kısmını oluşturur.

Arabika kahve, oldukça kaliteli bir çekirdek türü olup asit oranı diğer çekirdek türlerinin çoğuna göre daha düşüktür. Lezzetli, tatlı bir aroması vardır ve göreceli olarak daha az kafein içerir. Bu sebepele, iyi kahve harmanlarında sıklıkla arabica kahve çekirdeklerine yer verilir.


Ancak, hastalıklara karşı daha az dirençli olduğundan yetiştirilmesi güç olur ve bu nedenle de daha pahalıya satılır.

En yaygın olarka ticareti yapılan arabica çekirdeği türleri Bourbon (Brezilya, Ortadoğu, Afrika, Hindistan ve Endonezya) ile Typica'dır (Latin Amerika). Diğer bazı arabica türleri ise şunlardır: Blue Mountain, Mundo Novo, Caturra, Tico ve San Ramon.

0 yorum:

Yorum Gönder