Çay yaprağı falından da kahve falı doğmuş. Kahve falına bakılmak istenirse, önce fincanın iç yüzünün pürüzsüz ve desensiz olmasına dikkat edilmelidir. Çünkü bu pürüzler oluşacak şekilleri etkileyebilirler.
Falına bakmayı arzu eden kimse kahvesini içerken dipte beş altı damla kadarını bırakmalı. Sonra fincanın sapını sol elle tutarak ve sağdan sola doğru döndürerek üç kere çalkamalıdır.
Son olaralkta fincanı tabağa kapamalıdır. Bütün bunları yaparken akıl, cevabı merak ettilen bir konu üzerine yoğunlaşmalıdır. Fincanı açıldığı zaman, üst kenara en yakın şekiller en yakın zamanda ve en dibe doğru şekiller ise nisbeten daha geç olacak olayları gösterir.
Kahve falında esas, fincanı ilk ele alışta fincan içinde oluşan şekilleri bir şeye benzetmektir. Gördüğünüz şekiller size neleri hatırlatıyorsa, bunların taşıdıkları mana geleceğe yönelik merak ettiğiniz şeyin cevabını verecektir.
0 yorum:
Yorum Gönder